Βιογραφικό

Η Ανδρονίκη Δονουκαρά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το 2013 απέκτησε τον τίτλο της Εκπαιδεύτριας Βρεφικού Μασάζ από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (International Association of Infant Massage).

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Έχει δουλέψει με ομάδες παιδιών ως θεατρολόγος και συντονίστρια κι έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Συκεών στα πλαίσια της Πανελλήνιας Θεατρικής Συνάντησης, ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.

Έχει παρακολουθήσει τα βιωματικά εργαστήρια «Εμψύχωση του αντικειμένου» και «Διαχείριση της σχολικής τάξης μέσω του θεατρικού παιχνιδιού».

Είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος Βιολιού από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της για δυο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού σε Ελλάδα κι εξωτερικό καθώς και σεμινάριο μουσικής για Θέατρο και Κινηματογράφο. Έχει υπάρξει μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σερρών και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Α.Π.Θ, με την οποία έχει εμφανιστεί και ως σολίστ. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ και σε δρώμενα και παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) ως μουσικός. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Βιολιού σε Ωδεία και στο Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε ομάδες αυτογνωσίας, διαλογισμού, βιωματικά εργαστήρια και έχει πάρει τον πρώτο βαθμό στο Ρέικι.

Η ενασχόλησή της με παιδιά όλα αυτά τα χρόνια καθώς και η εμπειρία της στη φύλαξη και φροντίδα βρεφών μεγάλωσαν το ενδιαφέρον της στον τομέα της βρεφικής και παιδικής ανάπτυξης. Η πεποίθησή της ότι οι εμπειρίες της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, μας καθορίζουν στην μετέπειτα ζωή μας, την οδήγησαν να βρει στον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ ένα κοινό όραμα. Ένα άγγιγμα γεμάτο αγάπη και φροντίδα είναι ικανό να διαμορφώσει ένα υγιές σώμα, νου και πνεύμα.