Τα Μαθήματα

Μαθήματα βρεφικού μασάζ Θεσσαλονίκη

Μαθήματα βρεφικού μασάζ Θεσσαλονίκη - Ανδρονίκη Δονουκαρά

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί έναν τρόπο εξασφάλισης μιας υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των γονέων- ή των ανθρώπων που φροντίζουν ένα μωρό- με το ίδιο το μωρό μέσω ενός διαλόγου έκφρασης των αναγκών του, που ζητούν την εκπλήρωσή τους. Επικοινωνήστε με το μωρό σας! Μάθετε πώς να μεταφράζετε τις γκριμάτσες, τους μορφασμούς και το κλάμα του! Μάθετε πώς θα μπορέσετε να αντιδράσετε σε αυτές εκπληρώνοντας τις σωματικές και ψυχικές του ανάγκες! Καλλιεργείστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αλληλοσεβασμού με το μωρό σας, που θα το βοηθήσουν να χτίσει μια υγιή προσωπικότητα!

Tα μαθήματα έχουν ομαδικό ή ατομικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε γονείς (ή φροντιστές) με μωρά έως 12 μηνών.

Η διδασκαλία του βρεφικού μασάζ περιλαμβάνει πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάσκονται τεχνικές μάλαξης για ολόκληρο το σώμα του μωρού (πόδια, κοιλιακή χώρα, στήθος, χέρια, πλάτη, πρόσωπο), καθώς και ήπιες ασκήσεις διάτασης με στόχο την ενδυνάμωση και ευθυγράμμιση του κορμού του και την συντήρηση της ευλυγισίας του.

Παράλληλα με τις τεχνικές του μασάζ, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα με το μωρό σας και θα μάθετε να κατανοείτε καλύτερα το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Σε κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση, όπου σας δίνετε η ευκαιρία να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες, να μάθετε από τους υπόλοιπους γονείς, και φυσικά να γνωριστείτε.

Σε κάθε μάθημα θα σας παρέχεται το αντίστοιχο έντυπο υλικό. Στο τέλος της εκπαίδευσης "απονέμεται" στο μωρό και στους γονείς του μία αναμνηστική βεβαίωση.

Οι μέρες και οι ώρες των συναντήσεων προκύπτουν κατόπιν συνεννόησης με την εκπαιδεύτρια.

Το μασάζ γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς-φροντιστές προς το μωρό τους. Η επίδειξη των μαλάξεων από την εκπαιδεύτρια γίνεται πάνω σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα.