Ο Οργανισμός

IAIM Διεθνής σύνδεσμος βρεφικού μασάζ

(International Association of Infant Massage)

Διεθνής σύνδεσμος βρεφικού μασάζ

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Βρεφικού Μασάζ (IAIM) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1992 και αριθμεί μέλη σε περισσότερες από 30 χώρες. Εμπνεύστρια του προγραμματος αποτέλεσε η Αμερικανίδα Vimala Mc Clure, συγγραφέας του βιβλίου Infant Massage, a Handbook for Loving Parents.

Παρόλο που το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη που υπάρχει εδώ και αιώνες σε πάρα πολλές χώρες ως κομμάτι της κουλτούρας τους, η Vimala Mc Clure ήταν η πρώτη που κατάφερε να συνθέσει ένα επαγγελματικό πρόγραμμα. Μέσα από πολυετή προσωπική έρευνα κι εμπειρία δημιούργησε έναν οδηγό μασάζ, απλό κι ευχάριστο για όλους, με τεχνικές εμπνευσμένες από το ινδικό και σουηδικό μασάζ καθώς και από τεχνικές της γιόγκα και της ρεφλεξολογίας.

Το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο στο να δίνουμε μασάζ. Αλλά μέσω του μασάζ ενισχύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον υπέροχο αυτό δεσμό με το μωρό μας. Ένα άγγιγμα γεμάτο αγάπη και φροντίδα είναι ικανό να διαμορφώσει ένα υγιές σώμα, νου και πνεύμα και φυσικά υγιείς σχέσεις στη ζωή μας!

Ο δεσμός εμπιστοσύνης και αγάπης, και τα μαθήματα συμπόνιας, ζεστασιάς, ανοίγματος και σεβασμού, που είναι ενδογενή στη ρουτίνα του μασάζ, μεταφέρονται από το παιδί στην ενηλικίωσή του. Ειδικά αν οι γονεϊκές πρακτικές αντανακλούν τις ίδιες αξίες με αυτές του βρεφικού μασάζ, είναι πιο πιθανό το παιδί μεγαλώνοντας να ανταποκρίνεται με εμπάθεια και ζεστασιά στους άλλους, με συμπόνια και αλτρουισμό στα κοινωνικά προβλήματα και να βιώνει τη ζωή σαν μια ευχάριστη περιπέτεια, στην οποία έχει την ευκαιρία να αγαπά και να αγαπιέται, να βοηθά τους άλλους και να επεκτείνει τον εαυτό του στη γνήσια υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Vimala Mc Clure